MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

Canillo planteja reduir l'edificabilitat en més d'un 50%

www.andorradifusio.ad

El Pla d'ordenació i urbanisme de Canillo data del 2007 i fa mesos que el comú treballa per revisar-lo i actualitzar-lo a la situació actual. La corporació ha tancat una proposta que ha presentat a una reunió de poble aquest dijous al vespre al Palau de Gel de Canillo, comptant amb una seixantena d'assistents de forma presencial i uns 50 més en format telemàtic.

Els principals objectius del pla són assolir un creixement urbanístic ordenat, tenint en compte que encara es compta amb un important gruix de territori urbanitzable, facilitar el desenvolupament dels nuclis urbans existents adaptant les edificacions a criteris d'eficiència energètica i preservar el patrimoni natural i cultural definint una sèrie de zones protegides.

Amb aquesta àmplia protecció, el cònsol major ha anunciat que es redueix l'edificabilitat en un 57%. Considera que és una xifra important, però ha puntualitzat que encara hi ha prou marge. Es busca així un equilibri entre el creixement econòmic i la sostenibilitat, ha detallat el cònsol major, Francesc Camp.

Com a novetats, es vol crear una avinguda que faciliti una mobilitat més fluïda des de la rotonda d'entrada a Canillo en sentit sud fins a la caserna de Bombers i un nou carrer que agilitzi l'accés a la zona de les escoles. La previsió és que el Govern ho aprovi la primavera del 2022.

Informa:Laura Cugat
Imatge: Desirée Sala/Ricard Tenza