MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 22º

El Temps Darrera previsió

Canvis en el pla d'urbanisme d'Encamp amb més marge de temps per a la construcció de grans projectes

www.andorradifusio.ad

Les obres de més de 15.000 metres quadrats tindran més marge de temps per construir-se, concretament 12 anys. Aquesta ha estat una de les modificacions més destacades del pla d'urbanisme d'Encamp que s'han aprovat en consell de comú.

Un canvi que, segons el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, podrà beneficiar tres projectes en els pròxims anys, com ara el que preveu alçar 7 edificis al costat de l'hotel Rosaleda.

Rascagnères ha defensat que "no és una imposició política". Diu que 12 anys és el que recomanen els tècnics i no ho veu un termini excessiu. Per contra, el conseller de la minoria socialdemòcrata, Enric Riba, considera que el període de temps és massa llarg i pot comportar que aquestes iniciatives s'estanquin, com ha passat en altres casos. Ha esmentat concretament una construcció a la vora del poliesportiu, "on fa anys i panys que no s'hi havia fet res", o "la carcassa que hi ha davant del Funicamp".

La consellera d'Agrupament Encampadà, Esther Vidal, tampoc no ho veu un bon acord. Argumenta que les oportunitats haurien de ser les mateixes per a tothom i creu que el termini òptim han de ser "dos anys, la finalització en 6, amb una pròrroga de tres" arribant, per tant, a 9 anys. Una visió que també comparteix Riba.

Segons els cònsols d'Encamp, els principals objectius d'aquests canvis són adequar la normativa al reglament de construcció del Govern i adaptar diversos paràmetres als plans que tenen la resta de parròquies, ja que per exemple amb el càlcul d'edificabilitat, Rascagnères ha explicat que els requisits d'Encamp eren més restrictius que els dels altres comuns.

Per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i rebaixar l'impacte a la natura, també s'ha decidit que els nous vials no tinguin una amplada mínima d'11 metres i s'adeqüin al reglament d'urbanització.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala