MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

La capacitat dels hotels i apartaments turístics era de més de 32.900 llits el 2018

www.andorradifusio.ad

El nombre de llits en allotjaments turístics de la modalitat hotelera, que inclou hotels i apartaments turístics, era de prop de 33.000, el 2018. En el mateix any hi havia 239 establiments, la gran majoria hotels.

L'any passat, més del 70% dels 239 establiments turístics de l'anomenada modalitat hotelera eren hotels, després seguien aparthotels, hostals, residències i apartaments turístics. En total tenien una capacitat de 32.903 llits, xifra que representa una lleugera disminució respecte del 2017.

Una mica menys de la meitat dels establiments estaven catalogats amb tres estrelles. Els llits en allotjaments turístics en el vessant hoteler que disposaven d'una sola estrella no arribaven al miler.

La parròquia amb més establiments turístics va ser Encamp, amb una cinquantena, seguida de Canillo. La que en tenia menys era Sant Julià de Lòria, on no arribaven a la desena. A més, hi havia 124 altres allotjaments turístics que no pertanyen a la categoria hotelera.

Destacaven les empreses d'explotació d'habitatges d'ús turístic i també 28 refugis de muntanya, a més de 8 càmpings, una zona d'acampada, una casa de colònies, dos albergs i prop d'una desena d'allotjaments rurals.

En total les xifres s'han mantingut relativament estables els darrers anys.

Informa: Pere Moliné

3.234.250.24