MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 28º

El Temps Darrera previsió

Carine Montaner diu que la tercera via no recorrerà a "pactes antinaturals"

www.andorradifusio.ad

La tercera via concorrerà a les eleccions generals amb un programa clar sobre el model d'estat que defensen i defugint  pactes antinaturals. Ho ha dit al programa "Ara i aquí" de Ràdio Nacional la consellera d'Unió Laurediana, Carine Montaner. De nou ha defensat el coprincipat sobre l'avortament. Sobre aquesta qüestió ha dit que és un fals debat.

Carine Montaner afirma que els moviments per confeccionar les llistes de l'anomenada tercera via van pel bon camí i la formació agafa força.

La consellera d'Unió Laurediana no ha avançat a quantes parròquies es podran presentar. Sí que ha dit que ho faran sense pactes antinatura, sense barrejar, ha especificat, "aigua amb oli".

Montaner ha defensat de nou el coprincipat i el model d'estat. Per a ella el debat sobre l'avortament "és fals" perquè les dones tenen mecanismes a prop per interrompre l'embaràs. Assegura que "aquí no es pot fer l'avortament per respecte al bisbe, a les institucions i la Constitució i perquè volem el Coprincipat". "Andorra ha tingut una evolució econòmica gràcies al Bisbat", ha declarat.

La consellera laurediana s'ha mostrat preocupada pels efectes de l'acord d'associació. Ha dit que Andorra no pot encabir tot el cabal europeu. També ha defensat la seguretat ciutadana, que ha atribuït en part a la política d'immigració. Per això, s'ha demanat si es podran mantenir filtres com ara els dels antecedents penals.

Entrevista completa a la consellera d'Unió Laurediana Carine Montaner a l'Ara i Aquí

 

Informa: Ana Alamán
Imatge: Anna Romagosa