MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

Cas Valora: 14 anys esperant un judici

www.andorradifusio.ad

Una perjudicada pel cas Valora ha reclamat perquè no es duen a terme noves diligències per l'afer, com la investigació d'un possible delicte de capitals a Espanya. L'afer d'aquesta societat de gestió d'inversions va esclatar al 2007 quan va fer fallida i va perdre 22 milions d'euros, una situació que havia amagat els clients.

El 2007 l'INAF va intervenir la societat Valora que havia fet inversions arriscades i va registrar pèrdues, sense informar els clients. Des de llavors encara no s'ha arribat al judici. Una clienta que va perdre més de 120.000 euros va presentar una querella per aquesta situació.

El Tribunal Constitucional va dictaminar que s'havia vulnerat el seu dret a un judici de durada raonable i se la va indemnitzar. Però ella va demanar diligències que lamenta que encara no s'han fet. La majoria relacionades amb l'únic processat: Xavier Felipó, l'exdirector general. Entre aquestes investigacions que reclama hi ha les suposades inversions de Felipó a Espanya. També un possible delicte de blanqueig de capitals al país veí que hauria comès la societat, segons un pèrit, i l'esborrament de contingut de l'ordinador de l'exdirector general de la societat.

Fa unes setmanes es va citar a declarar Felipó però no hi ha hagut més moviment jurídic en aquest àmbit per ara. Es tracta d'una causa que ha tingut cinc batlles instructors. L'afectada conclou que "quina seguretat jurídica es pot esperar d'un país com Andorra si una estrangera com jo perd les seves inversions i 14 anys després no s'ha jutjat l'afer".

Informa: Pere Moliné