MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

Casa Rull i Areny-Plandolit seran dos dels escenaris principals de la pel·lícula "Fred"

www.andorradifusio.ad

Casa Rull, com a casa de la família protagonista, i Areny-Plandolit, com a quarter general dels alemanys. Alguns museus i esglésies es convertiran a partir de dilluns vinent en escenari de pel·lícula. Comença el rodatge de "Fred", el film andorrà escrit per Agustí Franch amb el suport del Govern i actors com Aida Folch, Pedro Casablanc i Roger Casamajor. 

Va ser l'escenari del videoclip del grup Komanem, ha estat sala de concert de l'ONCA. Ara Casa Rull obre les seves portes per acollir un rodatge, el de "Fred", la pel·lícula que va aconseguir els 100.000 euros de la subvenció per a projecte cinematogràfic del ministeri de Cultura i que trasllada l'espectador a casa d'un matrimoni d'andorrans joves, l'Antoni i la Sara, interpretats per Roger Casamajor i Aida Folch, que acullen una família jueva durant la Segona Guerra Mundial.

A Casa Rull passarà part de l'acció de la pel·lícula, serà casa dels Riot i del germà de la protagonista. Exteriors, on per exemple es produeix la fugida inspirada en l'episodi del Palanques es gravarà entre les bordes d'Engolasters i els Cortals d'Encamp.

Pedro Casablanc, serà el Serafí, el pare de la Sara, i l'actriu andorrana Irina Robles, una noia del poble, la Quima. Els polonesos els interpreten dos natius i Daniel Horvath, que ja ha col·laborat al curtmetratge 'Impacto' gravat a Andorra, serà Lars, el nazi, que a més tindrà el quarter general a Areny Plandolit.

L'equip de la pel·lícula andorrana amb Santi Trullenque a la direcció també instal·larà els seus sets de rodatge a Casa Rossell, Sant Martí de la Cortinada i Sant Miquel d'Engolasters.

El rodatge és previst que comenci el 9 de març i s'allargui un mes. Per això durant aquest temps alguns equipaments estaran tancats al públic. És el cas de Casa Rull que no obrirà en tot el mes.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA
Imatges cedides: Red Nose

 

3.237.71.23