MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 10º

El Temps Darrera previsió

La CEA demana un text legal urgent per regular l'ús de la tecnologia 'blockchain'

www.andorradifusio.ad

La CEA reclama un marc legal abans de sis mesos perquè les empreses interessades en la tecnologia blockchain tinguin un nínxol atractiu de desenvolupament de negoci. Andblockchain és l'associació que la patronal ha presentat amb el suport del secretari d'estat de diversificació econòmica i innovació.

Andblockchain és una associació que neix amb la voluntat de donar suport a les empreses nacionals i estrangeres que estiguin interessades a treballar amb la tecnologia blockchain. L'escull amb què es troba el col·lectiu empresarial és que legalment no té un marc d'actuació pràctic. "Hi estem treballant", assegura la presidenta de l'associació, Marta Ambor, que avança que buscaran que aquesta llei que pugui "emparar i regular transaccions blockchain en casos d'ús puntuals".

La CEA portava tres anys treballant en aquesta associació i fins i tot havia presentat un projecte de llei que regularia els negocis amb aquesta tecnologia basada en una cadena de dades compartida que no es pot manipular, que no va tirar endavant. En la presentació d'aquest vespre, Marc Galabert s'ha compromès a donar un impuls al text legislatiu que doni un marc a les empreses que vulguin operar amb blockchain.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Desirée Sala

Informació relacionada

3.229.122.219