MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

Centenars de persones segueixen la tradició de la benedicció de rams

www.andorradifusio.ad

Seguint la tradició, centenars de famílies han participat aquest diumenge en la benedicció de rams, esdeveniment que marca l'inici de la Setmana Santa i recorda l'entrada de Jesús a Jerusalem. A Andorra la Vella ha començat a les 12 del migdia, amb el repic de campanes de fons.

Un any més, palmes, palmons i fulles de llorer han tenyit de groc i verd la plaça del Poble en la tradicional celebració del Diumenge de Rams.

La benedicció, que es fa a totes les parròquies, ha aplegat centenars de persones a la capital, que han omplert la plaça de mica en mica fins a les 12, quan l'arxipreste de les Valls, Ramon Sàrries, ha encapçalat la comitiva que sortia des de l'església de Sant Esteve. Sàrries ha beneït les palmes i els qui les portaven, i seguidament s'ha llegit un fragment de l'Evangeli que relata l'arribada de Jesús a Jerusalem.

La tradició encara es manté viva, i avui dia són els padrins els que regalen la palma als seus fillols, molts d'ells, fidels cada any a la benedicció.

Un cop beneïdes, les fulles es reparteixen entre els familiars i es mantenen durant un any com a símbol de protecció i de bona sort.

El Diumenge de Rams marca l'inici de la Setmana Santa.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Guillem Casal