MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Una cervesa artesana d'Andorra, amb ingredients del país, es comercialitzarà a Austràlia

www.andorradifusio.ad

Ens endinsem en una de les fàbriques de cervesa artesana del país, on hem pogut conèixer com és el procés d'elaboració, producció i envasat. Aquesta beguda també serà comercialitzada a Austràlia.

Tot comença amb els ingredients principals: la malta, el llúpol, el llevat, l'ordi i l'aigua. Tots ells es guarden a la cambra frigorífica a 10 graus per evitar els canvis bruscos de temperatura i humitat. Tot seguit s’inicia el procés d'elaboració.

Iván García, CEO d'&AND explica que "el que fem és trencar el gra perquè així podem extreure tots els sucres que té el cereal i que després pugui fermentar amb el llevat i transformar el sucre amb alcohol. Tot seguit, afegim el cereal i l'aigua i fem una masseració. Aconseguirem un most dolç que bullirem durant 60 minuts per poder pasteuritzar el producte"

A continuació és el torn del proces de fermentació, i per això es compta amb recipients de 1.200 i 2.400 litres, on s'espera que maduri durant un mes i mig. En aquest pas el que s'aconsegueix és transformar el most en alcohol. Després de la fermentació, només queda l'últim pas: l’embotellament. Actualment es produeixen unes 12.000 ampolles al mes.

La fàbrica va obrir fa un any i, recentment, ha iniciat un projecte de col·laboració amb una empresa australiana per a la creació d'una cervesa de muntanya.

"Produïm una cervesa amb els ingredients d'Andorra. Comptem amb l'aigua pura de la muntanya el què és molt interessant. També amb mel del país. Amb tot creerem una cervesa aromàtica, quelcom completament nou i diferent", expressa l'australià Adam Betts, CEO Edge Brewing Project

L'objectiu és donar a conèixer la beguda artesana amb productes andorrans a diferents països del món.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Rubèn Calvo

35.175.191.72