MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Cinca assegura que els atacs personals de la passada legislatura estaven orquestrats des d'Andorra

www.andorradifusio.ad

Jordi Cinca està convençut que els atacs personals rebuts arran del cas BPA formaven part d'una maniobra orquestrada des d'Andorra. En declaracions a Ràdio Nacional, també ha vinculat els trets a casa seva amb la reforma de la funció pública, que en aquells moments afrontava el seu ministeri.

Jordi Cinca ha repassat a l'"Obert per vacances" els vuit anys al Govern, que en general, considera satisfactoris, tot i reconèixer que alguns temes potser s'haurien d'haver afrontat d'una altra manera. Sobre els moments més difícils viscuts, apunta els atacs personals rebuts per certs mitjans espanyols, uns atacs que està convençut que formaven part d'una maniobra orquestrada des d'Andorra contra la seva persona.

Un altre moment dur va ser quan algú va disparar a casa seva, en uns moments on ha recordat s'estava afrontant la reforma de la funció pública. "Allò dels trets és molt impactant, però allò va ser un fet aïllat dins d'una legislatura en què sí, hi va haver decisions complexes vinculades a la funció pública... Més enllà dels trets, totes les decisions dures i complexes que vaig prendre la primera legislatura, molt vinculades a la funció pública, tot el tema del complement de jubilació... les tornaria a prendre ara", ha assegurat.

Cinca s'ha referit a les informacions del diari "Público", que reproduïa unes gravacions de l'excomissari espanyol Villarejo sobre una conspiració per obligar el Govern a pagar els 400 milions d'euros que demanaven els propietaris de BPA per la intervenció del banc. Destaca que les gravacions "acaben fent palesa una cosa de la qual ja n'èrem conscients: les pressions que hi va haver, no únicament adreçades al govern d'Espanya, sinó adreçades a tothom que es va poder, per intentar aturar tots els processos judicials i tot el que se'n desprèn, vinculats al cas BPA".

Pel que fa a aquest tema, l'exministre s'ha mostrat convençut que les pressions a Andorra continuaran. També ha defensat el pacte tripartit per formar Govern, tot destacant que és necessària estendre la cultura de pacte. A més, creu que la possibilitat de mantenir-lo per a les comunals ha de ser la primera opció per a les tres forces implicades.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Ginestà

Torna a escoltar l'entrevista completa a l'exministre Jordi Cinca, a la carta, a l'espai de l'Obert per vacances:

 

3.234.143.26