MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

El Col·legi de Metges entén els dubtes sobre la figura del metge referent

www.andorradifusio.ad

El Col·legi de Metges entén que la figura del metge referent generi dubtes, però vol enviar un missatge tranquil·litzador. Tot i considerar que el reglament elaborat pel Govern és massa genèric, recorda que es pot anar modificant si s'hi veuen disfuncions i espera que les reunions previstes amb el ministeri aclareixin els dubtes.

Els metges reticents a la implantació de la figura del metge referent no ha fet arribar les seves inquietuds al Col·legi de Metges, que entén que s´hagin generat dubtes per la manera genèrica en què està redactat el reglament. Josep Anton Touceda assegura que el nou model busca ordenar el sistema perquè tingui un ús més racional. Recorda, a més, que es regularà per reglament i que es pot modificar. Demana als metges contraris que el valorin un cop implantat.

Afegeix que si el sistema es coordina bé hi haurà implicació dels metges i que també serà tasca de l'autoritat sanitària potenciar que hi entrin. Així doncs, espera que les reunions del 12 i 13 de setembre serveixin per aclarir els dubtes als professionals.

Diu que són conscients que, com sempre que hi ha una modificació en el sistema, al començament hi haurà disfuncions. Per això creu que serà molt important la tasca de la comissió de seguiment amb representants del SAAS, de la CASS i dels metges.

Informa: Laia Ferré Marot /Anna Pifarré

Informació relacionada

3.216.28.250