MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Hotels i comerços, angoixats per la manca de turisme

www.andorradifusio.ad

El sector turístic veu amb preocupació el manteniment del tancament perimetral a les comunitats autònomes de l'Estat espanyol. Destaca que esperaven l'arribada de més turistes a l'abril. Els comerciants preveuen pèrdues d'un 50 a un 90% en alguns negocis i els hotelers, que molts establiments no sobreviuran.

Angoixa per part del sector turístic que preveu perdre Setmana Santa, després que el govern espanyol hagi anunciat que es mantenen les restriccions de mobilitat.

Els hotelers descarten la possibilitat de salvar la temporada i destaquen que des que va esclatar la pandèmia només han pogut treballar un mes i mig a l'estiu.

"És un any negre, un any perdut i complicat" ha assegurat el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol. Amb tot, l'objectiu és "intentar que quan hi hagi una certa mobilitat ens puguem posar a treballar, o almenys qui hagi quedat viu".

Davant aquesta situació, ha remarcat que es tracta d'un any "sense facturar practicament. Només traiem calés". Ha agraït les ajudes del Govern, però "no hi ha prou per continuar vius".

Mateixa sensació per part dels comerciants, que ressalten estar desesperats. Afirmen que l'allargament de les mesures són una decepció més en aquest context de crisi, ja que confiaven en l'arribada de més turistes a partir d'abril.

El vicepresident de l'Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Antoni Miralles, creu que "el més difícil en aquest moment és mantenir la moral i la il·lusió de que la botiga estigui oberta". Creu que "això és un problema molt greu", especialment per les botigues que es proveeixen de mercaderia per la temporada, "com moda i accessoris", que "no està venent com estava previst". "Aquests sí que tindran una repercussió molt important en el seu compte", adverteix, abans de concloure que "ja veurem quins establiments podran aguantar aquesta pandèmia".

Els comerços preveuen pèrdues d'entre el 50 i el 90% en alguns establiments i esperen que es recuperi la mobilitat per poder treballar a la primavera i l'estiu.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Anna Romagosa

Informació relacionada

3.230.143.40