MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

El comitè d'empresa del SAAS espera tenir conveni col·lectiu l'any vinent i que inclogui qüestions com la reducció de jornada

www.andorradifusio.ad

El comitè d'empresa del SAAS vol un pla de carrera, la recuperació del poder adquisitiu i la reducció de la jornada laboral. Són demandes de la negociació del nou conveni col·lectiu, que esperen tancar l'any vinent. Els representants dels treballadors veuen l'hospital preparat per a un possible empitjorament de la pandèmia a la tardor.

El comitè d'empresa del SAAS es va reunir dijous amb el cap de Govern i el ministre de Salut per valorar en quin estat es troben les negociacions del conveni col·lectiu. Els representants dels treballadors van veure bona predisposició del Govern i confien que s'aprovi l'any vinent.

Amb el document, entre altres aspectes, esperen fomentar el pla de carrera i recuperar el poder adquisitiu perdut, ha explicat el portaveu del comitè d'empresa del SAAS, Carles Pérez.

Una altra de les demandes és la reducció de la jornada laboral a 37 hores i mitja, amb una aplicació esglaonada. En aquest sentit, Pérez explica que es fa a altres països, "no ens hem inventat res" però entenem "que aquí no ha existit i s'ha de valorar com s'enfoca aquesta reducció de jornada".

Pérez agraeix les mostres de suport de la ciutadania durant els moments més durs de la pandèmia i assegura que el país està preparat per si a la tardor la situació sanitària empitjora. "Els mitjans tecnològics s'han reforçat i hi ha la primera planta mig preparada per donar suport a l'UCI", ha destacat.

El portaveu dels treballadors considera que el Govern va gestionar bé la crisi sanitària i valora que l'hospital no s'arribés a col·lapsar.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Txema Galilea-Arxiu RTVA

34.237.138.69