MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 21º

El Temps Darrera previsió

Una operadora de càmera de RTVA denuncia Eusebi Nomen per agressió verbal i assetjament

www.andorradifusio.ad

Una companya operadora de càmera de RTVA ha denunciat el cap de llista d'Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, i la seva cap de premsa per agressió verbal i assetjament. La noia va patir una situació molt desagradable quan cobria l'escrutini electoral a la seu de la formació, que l'han portat a prendre aquesta decisió, amb el suport en tot moment de la direcció de l'empresa.

L'operadora de càmera de RTVA que aquest diumenge va cobrir la nit electoral a la seu de la candidatura d'Andorra Sobirana ha presentat una denúncia a la policia contra Eusebi Nomen i la cap de premsa de la formació per agressió verbal i assetjament.

L'equip d'aquesta casa desplaçat va poder començar la seva feina sense problema. Quan va arribar Nomen, va anar directament cap a la càmera, la va acorralar i li va recriminar per què gravava. En aquest moment ella estava sola i l'actitud del polític era cada cop més agressiva. Després també s'hi va sumar la cap de premsa de la formació. Quan el periodista que l'acompanyava se'n va adonar, s'hi va apropar i li va fer suport. Nomen va expulsar-los del lloc, amb la resta de periodistes, tots convocats per la candidatura.

"Ràdio i Televisió d'Andorra ha decidit, com no pot ser d'una altra manera, dins del marc de la protecció dels seus treballadors, portar-ho a la policia. Considerem que l'assetjament per intimidació i agressió verbal que va patir aquest diumenge la nostra companya són d'extrema gravetat pel que fa al lliure exercici de la nostra professió", assegura el director general d'RTVA, Xavier Mujal.

L'operadora de càmera ha presentat la denúncia amb el suport de la direcció de RTVA i el periodista que l'acompanyava. L'estat d'angoixa que va patir va ser suficientment greu com per actuar. Xavier Mujal creu que hi podria haver hagut discriminació. "Veient al periodista i veient l'operadora... no ho vull pensar, m'estranya que hi pugui haver un efecte de discriminació. Tot l'enfrontament, tot l'assetjament, se situa en el moment en què l'operadora està sola, acorralada i sense possibilitat de sortir mentre a un pam de la seva cara, Eusebi Nomen l'està agredint verbalment", ha detallat Mujal.

La denúncia s'ha presentat aquest dilluns a la tarda. Fins al moment, la direcció de RTVA no ha rebut cap trucada d'Eusebi Nomen disculpant-se. Sí que ho van fer, aquest diumenge, altres membres de la candidatura, assegurant que no entenien la reacció del cap de llista. Cal destacar que, fins ara, el seguiment de la campanya electoral a Andorra Sobirana s'havia pogut desenvolupar amb total normalitat. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares

3.238.99.243