MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

La companyia Cielo Fly confirma vols a Madrid i París des de l'aeroport Andorra-la Seu l'hivern vinent

www.andorradifusio.ad

Durant el mes de maig l'aeroport d'Andorra-la Seu va registrar un 250% mes d'operacions que el 2020. Cielo Fly ha confirmat que vol començar a operar a l'hivern. Ho faria amb dues destinacions, Madrid i París, amb un aparell ATR-72, tot i que preveu ampliar la flota amb un segon aparell la primavera del 2022.

L'aeroport Andorra-la Seu continua creixent en nombre d'operacions i algunes companyies s'interessen per començar a operar-hi. Destaca Cielo Fly, que ha confirmat la intenció d'iniciar vols a l'hivern.

En principi no preveu establir-se de manera permanent a l'aeroport d'Andorra-la Seu ja que l'aparell que utilitzarà està destinat a Tolosa, on la companyia ha fixat una de les bases amb els serveis tècnics i logístics necessaris.

Des de la companyia, que disposa d'una àmplia experiència en vols xàrter, destaquen que la instal·lació del sistema GPS obre un ampli ventall de possibilitats. En aquest sentit l'aeroport ampliarà les hores operatives amb les instal·lacions de balisses de posicionament que permetran els vols nocturns.

El projecte ja ha estat licitat i segons ha confirmat Aeroports de Catalunya actualment s'estan fent els estudis previs per trobar la ubicació més adequada. L'objectiu és que el sistema funcioni abans que acabi aquest any.

Mentrestant el Govern continua les negociacions amb altres companyies, entre elles Air Nostrum, per establir almenys un vol diari a Madrid a l'hivern. L'aeroport ha experimentat un creixement molt important en els cinc primers mesos de l'any, doblant el nombre d'operacions. Durant el mes de maig es van comptabilitzar 840 operacions, un 250% més que el 2020. Una part es deu a les escoles de formació de pilots, però també a vols xàrters.

Informa: Joan A. Sarmiento 

44.192.253.106