MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 27º

El Temps Darrera previsió

Comptadors de vehicles per a una circulació més eficient

www.andorradifusio.ad

L'Observatori de la Sostenibilitat prepara uns comptadors de vehicles que permetran gestionar d'una manera més eficient la circulació, identificant els vehicles i el comportament del trànsit en determinades hores.

Actualment, la investigació se centra a analitzar les dades de la prova pilot, duta a terme fa uns mesos, i a aplicar millores als aparells. Des de l'Observatori esperen tornar-los a col·locar en vies interurbanes com ara els entorns de Vivand o Prat de la Creu.

El trànsit pot ser molt difícil. És per això que es volen trobar solucions. Noves inicatives com proposa l'Observatori van en aquest sentit.

Els comptadors instal·lats en punts estratègics podran gestionar millor el trànsit i evitar les cues i embussos.

La línia d'investigació té per objectiu millorar el control tot identificant els vehicles i el comportament del trànsit. Actualment, l'Observatori analitza les dades que van recollir els dispositius per poder aplicar-hi millores.

Els investigadors esperen tornar a col·locar a la via aquests comptadors abans de final d'any i que puguin posar-se en funcionament de manera oficial l´any que ve.

Informa: Jordi Lorente
Locució: Yasmina Canedo