MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

El comú de Canillo reserva un milió d'euros per als efectes de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

El comú de Canillo ha aprovat un pressupost per a aquest 2020 de 14,8 milions d'euros. La retallada d'algunes partides ha permès reduir en 700.000 euros el projecte inicial. S'ha creat un fons de reserva per fer front als efectes de la Covid-19 que s'ha dotat amb un milió d'euros ampliable a tres.

En una sessió de consell atípica feta per videoconferència el comú de Canillo ha aprovat un pressupost de 14,8 milions d'euros.

Aquesta xifra se situa 700.000 euros per sota de la del projecte inicial, que preveia un pressupost de 15,5 milions. Els comptes són també inferiors als del 2019, que van ascendir a 17,5 milions.

En els últims quinze dies s'han anat retallant partides per ajustar-se a la previsible caiguda d'ingressos per l'emergència sanitària.

També s'ha creat un fons de reserva per la Covid-19 amb una dotació d'un milió d'euros, als quals, si cal, se'n podrien afegir dos més.

L'equip comunal, tot i la retallada, ha volgut mantenir inversions importants tenint en compte que l'economia necessitarà un impuls després de la crisi.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha explicat que en aquesta situació els comuns s'han de posar al costat del Govern i "fer un pressupost en base al que ens està dient". "I el que ens està dient és que amb les seves ajudes intentarà garantir la viabilitat de les empreses i els salaris, i el comú els mantindrà", ha declarat.

La minoria, que hi ha votat en contra, ha criticat la precipitació en l'elaboració del pressupost i hagués volgut que contemplés més partides socials. Considera que algunes despeses previstes no són prioritàries.

La consellera de la minoria comú de Canillo, Dolors Cabot, remarca que en situacions com aquesta "s'ha de mirar d'optimitzar els recursos". Opina que "aquest pressupost s'allunya de la realitat i no reflecteix les necessitats".

El consell també ha validat el marc pressupostari per als pròxims quatre anys i ha aprovat les taxes i impostos, que no es començaran a cobrar fins al mes de juny.

També s'han aprovat les subvencions a entitats esportives, socials i culturals i s'ha avançat el pagament de factures als proveïdors per valor de 930.000 euros.

Informa: Gerard Gort
Imatges cedides: Comú de Canillo

 

34.204.193.85