MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 31º

El Temps Darrera previsió

El comú, descontent amb l'aportació de 152.000 euros d'Andorra Telecom per a l'embelliment de l'entorn de l'antic edifici

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat convocar un concurs nacional per a l'embelliment de l'entorn on s'havia de construir l'edicifi The Cloud. Es farà una zona per a vianants. El pressupost estimat és d'1,7 milions d'euros, dels quals Andorra Telecom n'aportarà uns 150.000.

El projecte inicial costava 1,3 milions. En no construir-se l'edifici emblemàtic, el cost a assumir pel comú ha augmentat en 400.000 euros. La corporació preveia que Andorra Telecom pogués fer-se càrrec d'aquest augment, però finalment les negociacions s'han tancat amb el tracte que la parapública aportarà 152.000 euros. "A nosaltres ens surt ara més car el que teníem previst que si s'hagués fet The Cloud, per dir-ho d'alguna manera. Ens hauria agradat que Andorra Telecom assumís una mica més del cost, però no s'ha pogut assolir, assumeixen 150.000 euros d'aquesta part d'obres", detalla Conxita Marsol.

Els consellers de la minoria han lamentat que la negociació no hagi sigut prou reixida en benefici de la parròquia i han recordat les molèsties per als veïns i les pèrdues per als comerciants després de dos anys d´obres. "Hem tingut això parat durant dos o tres anys per un edifici que ells havien de fer i al final no han fet. Això ha suposat unes pèrdues importants per al comerç de la zona i a l'hora de negociar hem tret les engrunes", lamenta Minguillon. La consellera del PS+Independents, Dolors Carmona, per la seva banda creu que "veure que només repercuteix en 150.000 euros, com a màxim, allò que aporta Andorra Telecom, quan el comú d'Andorra la Vella ha de fer una despesa més important per cobrir unes obres que en el conveni inicial eren d'Andorra Telecom... Veiem que no és la millor negociació que s'ha fet".

Conxita Marsol ha explicat que Andorra Telecom adequarà la parcel·la més propera a l´avinguda Meritxell amb una plaça amb un element emblemàtic i també el terreny de l´antiga caserna dels bombers. Les obres ja han estat adjudicades i duraran unes set setmanes; al Nadal s´aturaran i es reprendran al febrer amb la idea que estiguin enllestides el juny de 2019. El cost per a Andorra Telecom serà d'uns 250.000 euros.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa

Informació relacionada

34.239.149.34