MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

El comú de la Massana aprova una ordinació amb les mesures per als treballadors a causa de la crisi sanitària

www.andorradifusio.ad

Durant la sessió de consell de comú d’aquest dimecres al matí, la Massana ha aprovat una ordinació amb les mesures que s’apliquen a la plantilla de treballadors a causa de la crisi sanitària causada per la Covid-19.

Així, en la mateixa línia que la llei òmnibus i el decret del Govern per a l’administració central, les jornades laborals segueixen els mateixos criteris de solidaritat i corresponsabilitat que les del sector privat.

Quan finalitzi la situació de crisi es plantejarà com es poden fer les vacances i no es retribuiran les hores extra fetes des del 14 de març i durant la resta del 2020.

Pel que fa a les hores no treballades, la meitat es compensaran amb un permís retribuït i l’altra meitat, a compte de les vacances d’aquest any.

En aquest sentit, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha explicat que "si després d'aquesta primera compensació encara hi ha hores a la bossa per recuperar, el treballador públic podria escollir com les recupera".

Pel que fa a la recuperació de les hores, Molné ha assenyalat que hi ha diverses opcions: "Recuperar-les amb dies festius a futur, amb hores extraordinàries, amb l'altra meitat de les vacances del 2020 o amb part de les del 2021".

Malgrat això, també ha dit que "si el treballador decidís gaudir de tot el seu temps de descans, també podria escollir no cobrar una part d'aquestes hores".

Informa: Laura Massegú

Informació relacionada

3.230.154.129