MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 30º

El Temps Darrera previsió

El comú de la Massana durà a terme actuacions per minimitzar l'impacte d'aiguats

www.andorradifusio.ad

El comú de la Massana ha aprovat un crèdit extraordinari de 110.000 euros per rebaixar l´impacte de les trombes d´aigua de fa uns dies. La iniciativa hauria d´estar enllestida al novembre.

El comú sufragarà deu actuacions per rebaixar els efectes de les pluges amb l´excedent del recaptat en concepte de l´impost de transmissió patrimonial. Els més de 100.000 euros previstos haurien de gastar-se abans de desembre. "Recollir millor les aigües o ampliar els enbornals o instal·lar noves reixes per recollir l´aigua o també canalitzar algun tram que no estava canalitzat perquè de fet quan plovia l´aigua corria però que en aquest cas de forta aigua és diferent. Per tant estem fent unes actuacions per a minimitzar l´impacte en cas d´un nou aiguat", explica el cònsol major, David Baró. "Cap allà on es canalitza l´aigua en cas que hi hagi pluges, en aquest cas van ser importants i es va veure que en cas de pluges molt grans l´aigua no segueix aquest curs i es desvia cap al voltant. I es vol agrupar tots aquests punts cap on està canalitzat", afegeix el conseller de la minoria Albert Esteve.

També s'ha informat que la remodelació del Prat del Colat, que tindrà un vessant molt lúdic, hauria d'estar acabada entre abril i maig.

Informa. Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares