MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

El Consell Superior de la Justícia accepta a tràmit la recusació del fiscal general

www.andorradifusio.ad

El Consell Superior de la Justícia ha acceptat a tràmit la recusació del fiscal general, Alfons Alberca, de la causa primera de BPA. Ara té 8 dies per presentar-hi al·legacions. De moment, es manté el 2 de desembre com a dia en què es reprèn el judici.

Els advocats dels processats de la causa primera de BPA van decidir recusar davant el Consell Superior de la Justícia el fiscal general, Alfons Alberca, i el fiscal adjunt, Borja Aguado, per les trobades que haurien mantingut amb consellers generals demòcrates per introduir esmenes en la llei antiblanqueig. Els lletrats van entendre que les reunions eren irregulars i que introduïen canvis que els haurien estat perjudicials en el seu litigi. El Consell Superior de la Justícia ha decidit acceptar a tràmit la demanda de recusació d'Alberca. En canvi, no ho fa amb Borja Aguado, ja que considera que hauria de ser el seu superior qui prengués una decisió. Ara, Alberca té vuit dies per respondre mentre s'acosta la data del 2 de desembre en què s'hauria de reprendre la vista oral de la causa primera de BPA.

Les esmenes polèmiques, finalment, van ser retirades per demòcrates, liberals i Ciutadans Compromesos, que van decidir que es tractarien més endavant en la reforma del codi de procediment penal. El Govern ha assegurat que manté la confiança en Alberca.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

3.234.250.24