MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 22º

El Temps Darrera previsió

El cònsol honorari de Rússia vol que Andorra sigui mediadora en el conflicte a Ucraïna

www.andorradifusio.ad

Andorra podria oferir-se com a territori neutral per mediar en el conflicte a Ucraïna. Així ho considera el cònsol honorari de Rússia. Ho ha dit durant la jornada de portes obertes que ha fet la institució. Alguns assistents asseguren que la guerra no ha malmès la convivència entre els russos i la resta dels habitants del país.

Narcís Socías considera que Andorra podria tenir un paper, si ho desitja, en un futur procés de pau pel conflicte d'Ucraïna. Ho ha afirmat durant la jornada de portes obertes del consolat honorari rus, que ha comptat amb les actuacions de nens de la comunitat russa que viuen al Principat.

"També proposo i vull transmetre a les autoritats d'Andorra que seria un bon moment ara perquè el país entrés a formar part d'una taula de pau del món, ja que som un país de 800 anys de pau. "

Narcís Socías, cònsol honorari de Rússia

La presidenta de l'associació de residents russos, Natalia Sorokina, creu que la situació de la comunitat russa al Principat no ha empitjorat.

Ha explicat com a anècdota que els nens ucraïnesos que han arribat al Principat recentment juguen amb altres d'origen rus, i això té lògica ja que comparteixen l'idioma.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Desirée Sala