MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

El cònsol de Sant Julià afirma que Naturlàndia tancarà per primera vegada l'any amb un superàvit de 350.000 euros

www.andorradifusio.ad

El cònsol major de Sant Julià de Lòria preveu que enguany Naturlàndia tanqui amb un superàvit de 352.000 euros, perquè hi haurà un nombre més gran d'ingressos. Josep Miquel Vila considera que si el projecte de la tirolina tirés endavant podria aconseguir que, en uns anys, s'eliminés el dèficit de la societat.

Naturlàndia ha tingut fins ara dèficit pel que fa al seu funcionament. Per exemple, el 2016 va ser de prop de 700.000 euros i el 2018 la xifra era de 145.000 euros.

Doncs bé, el cònsol major assegura que aquest 2019 es revertirà la tendència i hi haurà un increment de l'activitat i dels visitants que aportarà més ingressos. Josep Miquel Vila xifra els ingressos en 3.300.000 euros i les despeses en uns 2,9 milions. Segons els seus càlculs, preveu "un tancament positiu de 352.000 euros".

Vila considera que aquests resultats positius podrien augmentar si el projecte de la tirolina tirés endavant. El cost seria de 4,8 milions i darrerament s'han hagut de fer rectificacions perquè compleixi millor els requisits de respecte al medi ambient. Vila assegura que amb la tirolina "en 7 o 8 anys Camprabassa podria tornar el préstec bancari que té sense que el comú hagi de posar cèntims".

Barques pel riu durant la festa major

El cònsol també ha explicat que per la festa major es podrà fer una baixada en barques pel riu. També ha afegit que és prematur dir que seria una prova pilot d'un altre dels projectes comunals, el ràfting.

Finalment, ha reconegut que els comptes de Sant Julià han tingut moltes anotacions dels informes del Tribunal de Comptes, però que en el seu mandat han minvat força.

Informa: Pere Moliné

3.94.202.172