MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

El Constitucional admet el recurs d'Apapma sobre les irregularitats al centre de tractament de residus

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Constitucional ha admès el recurs d'empara presentat per Apapma en relació amb possibles irregularitats en la construcció del centre de tractament de residus. L'organització ecologista sosté que es podrien haver comès delictes de prevaricació, tràfic d'influències i falsedat documental.

Apapma no ha desistit en la voluntat que s'investigui el sobrecost del centre de tractament de residus. Després de la negativa de la Batllia, que al·legava que els fets havien prescrit, i que el Tribunal de Corts avalés el dictamen, el Superior tampoc va admetre a tràmit el recurs d'apel·lació.

Finalment ha estat el Constitucional el que l'ha acceptat. L'entitat ecologista argumenta que s'ha vulnerat el dret a la jurisdicció i que té el dret d'obtenir una decisió judicial fonamentada en dret.

La denúncia i la querella perquè s'investigués la construcció del centre de tractament de residus té un recorregut de dos anys. Es basen en un informe del 2010 que va elaborar el Govern socialdemòcrata, en què es confirmava un sobrecost de més de 22 milions d'euros sobre el projecte inicial i s'apuntaven algunes empreses com a causants principals.

Informa: David Domingo
 

3.234.143.26