MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

El Constitucional confirma que els bombers no es poden prejubilar als 55 anys

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Constitucional ha tancat la porta que els bombers es puguin prejubilar als 55 anys amb un 60% del salari. Els dos sindicats van demanar a la justícia que establís si podien recuperar aquesta possibilitat i, finalment, van arribar a presentar un recurs d'empara.

El 2019 els sindicats Associació de Bombers i A118 van presentar una demanda a la justícia per recuperar la possibilitat de prejubilar-se als 55 anys amb el 60% del salari. Opinaven que per ells havia de regir la llei de bombers del 1980 que establia aquesta possibilitat i no la de la funció pública del 2014, que la negava. Afirmaven que en el seu cas específic no es van derogar les condicions anteriors, però volien que fos la justícia que ho decidís.

Tant la primera instància com el Tribunal Superior els van negar aquesta possibilitat. Els dos sindicats, llavors, van presentar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional. Consideraven que se'ls havia vulnerat el dret a la jurisdicció, la defensa, a un procés degut i a obtenir una decisió fonamentada en dret.

Ara, el Constitucional ha confirmat que no s'han vulnerat els seus drets i, per tant, no poden tornar a prejubilar-se als 55 anys amb el 60% del salari. 

Informa: Pere Moliné

 

Informació relacionada