MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Corts absol l'exdirector de la presó de revelar informació a un reclús

www.andorradifusio.ad

El Tribunal de Corts ha absolt l'exdirector de la presó el 2014 del delicte de revelació d'informació a un antic reclús que estava investigat per una altra causa. El funcionari havia negat els fets, tot i que va revelar que havia intentat fer negocis amb l'exintern, però no van acabar sortint bé.

Els fets es remunten al 2014 quan el funcionari era director de la presó i va rebre un ofici de la batlle, que era la seva germana, demanant per la relació entre dos antics interns que estaven investigats a Andorra i Espanya per un xantatge a entitats financeres.

Segons la seva declaració, va reclamar la informació a una dotzena de treballadors sense conèixer el motiu de la petició. Posteriorment, va intentar dur a terme un negoci de compra d'or procedent del Senegal amb un dels presoners però l'operació es va frustrar.

La fiscalia el va acusar de revelació de secrets per part d'autoritat en considerar que havia avisat l'intern amb qui havia volgut fer negocis que l'estaven investigant. La fiscalia, per això, va demanar tres anys d'inhabilitació perquè el creia responsable d'aquest delicte i la defensa en volia l'absolució perquè considerava que no hi havia proves.

El funcionari va negar les acusacions. Posteriorment va ser apartat del càrrec. Ara, el Tribunal de Corts ha decidit absoldre'l, tot i que la fiscalia encara pot recórrer al Superior.

Informa: Pere Moliné

3.234.143.26