MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Creix la Universitat d'Andorra amb un nou espai de 3.000 m²

www.andorradifusio.ad

La Universitat d'Andorra (UdA) veurà ampliades les instal·lacions el curs vinent. El Govern treballa per disposar d'un nou espai de 3.000 metres quadrats valorat en 6 milions. Ho ha dit el cap de Govern durant la inauguració del curs acadèmic 2022 - 2023 de la UdA, que ha augmentat un any més el nombre d'alumnes. 

Davant el creixement constant d'alumnes i a demanda també de la Universitat, la intenció del Govern és que en el termini d'un any i mig estigui enllestit un nou espai per ampliar-la. Espot ha afirmat que espera que en les pròximes setmanes s'aprovi un projecte de llei a tràmit parlamentari on hi ha "una sèrie de crèdits extraordinaris i, concretament, n'hi ha un de sis milions d'euros que ens permetrà en un nou edifici no de nova construcció, sinó la rehabilitació d'un ja existent". Així, la Universitat podrà ampliar els seus espais "fins als 3.000 m²".

El rector de la Universitat d'Andorra (UdA), Miquel Nicolau, ha celebrat aquesta mesura perquè feia temps que l'estaven sol·licitant. "L'ampliació fa temps que l'estem programant i demanant perquè és veritat que per aportar nous projectes ens cal tenir una ampliació del campus i, sobretot, per tenir espais pels estudiants. És una molt bona notícia i tant de bo en un any i mig el tinguem ja en marxa". Destaca que el nou complex disposarà de noves aules, laboratoris, despatxos i sales d'estudi. Amb tot, creu que ajudarà a ampliar "la vida universitària tant a la parròquia com també al campus." 

La inauguració del nou curs acadèmic a la UdA ha anat acompanyat d'unes xifres rècord pel que fa al nombre de matriculacions d'estudiants de formació reglada. Aquest curs han augmentat pràcticament un 6% amb 666 alumnes, mentre que l'anterior n'hi havia 629. La trobada també ha servit per donar la benvinguda als nous estudiants i per fer l'entrega dels diplomes als gairebé 100 titulats que hi ha hagut en la 32a promoció. 

Informa: Roser Puigbò - Oriol Lara
Imatges: Ricard Tenza

Informació relacionada