MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

La Creu Roja prepara un nou recapte d'aliments per l'augment constant de persones en precarietat

www.andorradifusio.ad

La Creu Roja prepara per al mes vinent un nou recapte d'aliments i productes de primera necessitat. Al del novembre es van aconseguir 18 tones de productes bàsics, però davant l'increment continu de la precarietat social ara comencen a escassejar, tot i l'aportació d'empreses, particulars i dels recursos propis que hi ha destinat l'ONG.

Fa mesos que Càritas i la Creu Roja es multipliquen per atendre l'augment imparable de persones que pateixen precarietat a conseqüència de la crisi del coronavirus.

Cada setmana entre 10 i 20 se sumen a la llista de les que han de recórrer a la botiga solidària de la Creu Roja per sobreviure. Fins dimarts n'eren 551 les persones que setmanalment recullen aliments i un cop al mes productes d'higiene i neteja.

La xifra és preocupant, un 10% més que fa tan sols una setmana. El 69% són temporers extracomunitaris sense recursos. La crisi no distingeix i ara ja no es pot parlar d'un sol perfil de beneficiaris. Segons el director de la Creu Roja, Jordi Fernández, "moltes de les persones que venen cada setmana fa un any tenien feina, uns ingressos regulars, es guanyaven bé la vida i podien fer front a les seves despeses i compromisos".

Persones que fa tan sols uns mesos ingressaven prou per viure dignament i sense embuts, ara necessiten ajuda i en molts casos tot i tenir treball. És la conseqüència d'uns sous precaris i les retallades d'incentius o d'hores extra.

Tot plegat és un símptoma clar, segons la Creu Roja, "que la situació del país s'esta deteriorant", ja que "la crisi econòmica té un impacte molt gran en l'aspecte social", assegura Fernández. "Alguns encara tenen alguns ingressos però no són prou per acabar el mes, mentre d'altres no poden adquirir ni el més bàsic per menjar".

La Creu Roja preveu organitzar aquest febrer un recapte d'aliments. Tot i la solidaritat de particulars i empreses i dels recursos propis aportats per l'ONG, l'augment constant de persones amb necessitats essencials fa que molts productes comencin a escassejar.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa

54.236.58.220