MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

La Creu Roja tanca el 2019 amb els objectius acomplerts

www.andorradifusio.ad

La Creu Roja Andorrana ha tancat el 2019 amb tot un seguit d'objectius acomplerts com ara l'increment de les donacions de sang, superant-ne el miler i doblant el nombre de desfibril·ladors, arribant a un total de 56. Tot això quan aquest 2020 se celebra el 40 aniversari de l'organisme.

Passar de les 1.000 donacions de sang era un dels objectius que perseguia la Creu Roja Andorrana. La fita s'ha acomplert el 2019 amb escreix, ja que s'han aconseguit 1.461 extraccions enfront de les 993 del 2018.

L'ONG segons figura a la seva memòria del 2019 tanca un any en el qual s'han materialitzat alguns projectes demanats per la població com ara la presència permanent al Pas de la Casa des del mes de juliol. Entre les fites destacades hi ha la instal·lació de 27 desfibril·ladors més que s'afegeixen als 29 ja instal·lats, cosa que suposa un increment del 93%.

A les acaballes de l'any s'ha iniciat un nou projecte batejat amb el nom de "Sempre acompanyats" que ja compta amb voluntaris que han realitzat 28 serveis en poc més d'un mes. Tot i així la Creu Roja Andorrana continua cercant més voluntaris que es vulguin afegir a aquesta iniciativa. I pel que fa als voluntaris l'activitat s'ha incrementat en un 47% més, amb 6.315 hores aquest darrer any, i un 31% més de preventius més coberts.

Durant el 2019 l'ONG ha aconseguit tancar interessants convenis de col·laboració amb el Bàsquet Club Morabanc, Unió de Radioaficionats d'Andorra, el Futbol Club Andorra o Ambulàncies Carlemany entre 9 col·laboradors. Aquest 2020 la Creu Roja Andorrana celebrarà el seu 40è aniversari de presència al país i pensa celebrar-ho amb xerrades, exposicions i diferents actes commemoratius que s'afegiran a projectes novedosos que en breu presentarà l'entitat.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Arxiu RTVA

3.239.51.78