MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

El CSJ reitera la preocupació per l'elevat nombre de recusacions de magistrats

www.andorradifusio.ad

El president del Consell Superior de la Justícia ha reiterat el problema que suposa en un petit estat com Andorra que es recusin magistrats en els judicis. Reclama solucions. Xavier Espot, per altra banda, afirma que la justícia funciona d'una manera cada vegada més eficient.

Després de l'acte d'obertura de l'any judicial, Enric Casadevall ha afirmat que el problema de les recusacions de magistrats com les que hi ha hagut a la causa primera de BPA també passen a altres microestats europeus. Creu que es podria prendre exemple i buscar solucions. Una de les quals seria que hi hagués més magistrats.

"Problema similar el tenen a Mònaco, a San Marino i Luxemburg. Ells sembla ser que han trobat alguna solució, la legislació és més estricta i regula millor. Si jo dic que s'ha de regular llavors diran que no vull que es facin recusacions, aquest no és el problema. Si la llei ho permet, a mi em sembla bé. Mentre no canviï la llei, que tinguem mitjans per fer-ho", demana.

Xavier Espot creu que la justícia no està col·lapsada i fan esforços perquè tingui més recursos. "12.000 causes evacuades. Això és una xifra molt notable en un país petit com Andorra. És veritat que n'hi ha algunes que puntualment, per la seva complexitat, pel nombre de recursos i incidents que es formulen, que es triguen molts anys a poder resoldre. I és veritat que, de vegades, es tracta de processos i qüestions que són molt sensibles".

Durant l'obertura de l'any judicial també s'ha informat que enguany s'ha obert un expedient sancionador a un batlle.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra
Locució: Jordi Cama

3.234.250.24