MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Cultura anuncia 100.000 € per a projectes cinematogràfics i una beca de 7.500 € per a escriptors

www.andorradifusio.ad

El Departament de Cultura augmenta les ajudes al sector cultural sobretot per a entitats subvencionades. Es crea una partida específica per a cinema. També hi ha nous incentius per a escriptors.

Per tal de donar cobertura a les moltes demandes que ha rebut cultura en tota la legislatura, s'ha decidit crear capítols especials en les ajudes a la indústria cultural.

Una d'elles, una eterna demanda per al cinema. El ministeri treballa en un plec de bases per a una ajuda de 100.000 euros per a un únic projecte que es convocarà un cop aprovat el pressupost.

S'incrementen les ajudes a entitats. Si prospera el pressupost, Ull Nu passarà de 18.000 a 36.000 euros i altres entitats veuran solucionades les ajudes que rebien en convenis, com és el cas de la SAC amb 18.000 euros.

Pel que fa al paquet de 150.000 euros per a artistes i projectes, es continua amb la partida per a traducció i s'elabora un  plec de bases per a una beca de 7.500 euros per a escriptors semblant a la de Lausana (Suïssa).

D'altra banda es continuarà apostant per la presència d'escriptors i editorials andorranes a fires com la de Barcelona o Organyà.

Properament sortirà la convocatòria de subvencions al BOPA. Enguany cultura farà costat a diferents fronts amb 439.000 euros, un 33% més que l'any passat.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa/Fernando Montero