MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 21º

El Temps Darrera previsió

Dansa i música tradicional per commemorar els 600 anys del Consell de la Terra

www.andorradifusio.ad

L’espectacle "Terra" ha estat un dels actes celebrats el Dia de la Constitució. Total expectació a la plaça del Consell per veure la representació de l’Esbart Laurèdia acompanyat per la orquestra Pont d’Arcalís.

Un centenar de persones s’han apropat a la plaça del Consell General per veure un dels espectacles marcats per la commemoració dels 600 anys del Consell de la Terra.

L’Esbart Laurèdia ha protagonitzat una actuació que representa la historia del país. El director, Jaume Torra, remarca com "explica la creació del Consell General des dels inicis fins a l'actualitat a través de la dansa tradicional i la música d'arrel".

Un muntatge d’estrena que s’ha dividit en tres parts: una referent al naixement del Consell de la Terra, la segona a la Nova Reforma i la tercera al segle XX, amb aspectes com el vot de les dones, la formació de la setena parròquia i la Constitució, el 1993, explica la dansaire Betty Matos.

Trenta-dos dansaires han format part de l’espectacle "Terra", que en aquesta ocasió han estat acompanyats per la música en directe de la formació Pont d’Arcalís.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Guillem Casal