MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 20º

El Temps Darrera previsió

Les declaracions online de l'impost de societats superen per primera vegada les presencials

www.andorradifusio.ad

La campanya de l'impost de societats ha acabat aquesta setmana amb 4.400 declaracions, xifra similar a les de l'any passat, i satisfacció de l'agència Tributària per l'alt grau de compliment. Per primera vegada les declaracions online superen les presencials.

Des de Tributs es xifra al voltant d'un 90% el nombre d'obligats tributaris que han complert amb la declaració de l'impost de societats.

El director considera el marc fiscal sòlid, també amb l'IRPF, la darrera figura a arribar i la que més volum de declaracions genera. "L'evolució que ha seguit ens permet concloure que aquest marc fiscal està plenament consolidat", ha manifestat el director de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa.

Les cues i esperes de fa uns anys no són les mateixes de l'actualitat, en bona part pel creixent ús de les declaracions telemàtiques.

En el cas de l'impost de societats s'està en el 55%. Pel que respecta a l'IGI aquesta xifra s'enfila a prop del 80% i en l'IRPF encara hi ha menys declaracions online que presencials.

Tributs segueix introduint millores perquè la digitalització segueixi creixent "perquè la gent estalvia temps i perquè Tributs té més facilitat per tractar les dades", indica Hinojosa.

Després del punt àlgid del tancament de l'impost de societats arribarà el de l'IRPF, al setembre.

Informa: David Domingo