MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

El descens de la mobilitat millora la qualitat de l'aire en gairebé un 90%

www.andorradifusio.ad

D'ençà que van entrar en vigor les mesures de confinament, la qualitat de l'aire ha millorat gairebé un 90%. La reducció de la mobilitat és la causa principal del descens del nivell de diòxid de nitrogen.

Les parts negatives associades a les afectacions pel coronavirus són evidents sobretot en matèria econòmica, tot i això també hi ha aspectes positius en clau mediambiental.

L'estació fixa d'Escaldes-Engordany mostra una reducció del 89% del nivell de diòxid de nitrogen a l'aire, és a dir, una millora clara de la qualitat de l'aire.

El descens de la mobilitat és el factor principal per entendre aquesta baixada. I és que, dels 44 ug/m3 (micrograms per metre cúbic) s'ha passat als 5, en només dues setmanes arran del descens esglaonat de l'activitat.

Els darrers dies s'han mantingut els nivells en la franja dels cinc micrograms, una xifra força inferior a la mitjana de 31,8.

El secretari d'estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, apunta que "aquesta davallada dels nivells de contaminació és a causa de les mesures que s'han hagut de prendre per part de Govern amb aquesta situació d'emergència sanitària".

Aquest descens tindrà un pes específic en la mitjana anual que també es veurà alterada per aquesta situació excepcional.

A més, això permetrà garantir el respecte als valors marcats per l'Organització Mundial de la Salut.

Informa: Joel Romero
 

Informació relacionada

35.173.234.169