MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Es desploma en un 80% la importació de carburants a l'abril

www.andorradifusio.ad

El confinament i l'aturada sobtada de la mobilitat ha tingut conseqüències directes en molts indicadors econòmics. Un dels més significatius és el de la importació de carburants que, a l'abril, s'ha desplomat un 80%.

Caiguda històrica en la importació de carburants. L'abril s'ha registrat un descens del 80% a causa de la situació de confinament de la població. Així es reflecteix en les dades facilitades pel departament d'Estadística.

En total s'ha comprat combustible per valor de 3,3 milions de litres, quan l'any passat van ser 16 milions.

Tenint en compte les restriccions en la mobilitat, són els carburants de locomoció -tant benzina com gasoil- els que han patit una baixada més brusca.

De fet, el mes passat es podria parlar d'aturada pràcticament en sec de l'arribada de combustible de locomoció a Andorra. Les xifres són prou significatives, amb descensos de gairebé el 100%.

Molt més moderada ha estat la caiguda pel que fa al fuel domèstic, tot i que també registra una diferència important respecte ara fa un any. En aquest cas la baixada és d'un terç.  

L'escenari generat per la pandèmia a partir de mitjan març, també ha tingut una clara afectació en les dades acumulades del que portem d'any. De gener a abril, la importació de carburants ha estat una quarta part inferior al mateix període de l'any 2019.

Informa: Jordi Cama
Locució: Sílvia Mestre

34.204.176.125