MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Un dia festiu a les pistes d'esquí

www.andorradifusio.ad

La manca de neu no ha estat un obstacle per als que han decidit pujar a Vallnord Pal Arinsal a passar el dia de Nadal. A més la temperatura i el sol han fet que la jornada a l'alta muntanya s'allunyi de les imatges de fred i neu més pròpies d'aquestes dates.

No és un dia amb una afluència massiva ja que els esquiadors que s'han decidit per la pràctica d'aquest esport aquest dimarts a Vallnord Pal Arinsal el que s'han trobat és un sol i unes temperatures més adequades d'una terrassa que d'una pista d'esquí.

Els responsables de l'estació, però, no estan inquiets pel que fa a la qualitat de les pistes ja que l'època de l'any permet que la neu aguanti una mica més.

"Havíem tingut la por que passes alguna cosa, però podem assegurar que tenim el 80% de les pistes obertes, amb gruixos de neu de 20 a 40 cm amb qualitat de neu pols dura i són dies que la llum solar al mes de desembre no ens afecta gaire", explica Gerard Gelabert, responsable del departament comercial de Vallnord.

El 25 de desembre no sembla una jornada típica per a l'esquí però pujar a la muntanya ja és una altra història. Per exemple la del Santiago Gómez que ho ha fet acompanyat del seu net.

D'altres travessen l'Atlàntic com és el cas de la Clara Montes que ha vingut a Andorra a passar quinze dies amb la seva família des de l'Uruguai o el Franco que ha viscut el seu primer dia amb uns esquís.

Vallnord Pal Arinsal espera que pel que fa al temps les coses comencin a canviar divendres. Precisament aquest cap de setmana començarà a augmentar l'afluència de clients com esperen els responsables de l'estació.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Vicent Bellot