MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

El Dia internacional dels museus se celebra de forma virtual i la festa física s'ajorna a novembre

www.andorradifusio.ad

A diferència d'altres anys els museus estan tancats per la crisi sanitària i com a alternativa s'ha proposat celebrar el Dia internacional en format virtual, tot i que la versió presencial s'hagi ajornat fins novembre. La pandèmia suposarà un abans i un després en la manera de gestionar els museus i sobretot en l'atenció als visitants.

Des de mitjan anys 90 Andorra celebra el Dia internacional dels museus el 18 de maig. Enguany, però, a causa de la pandèmia, s'han programat les activitats de forma virtual i s'ajorna la festa presencial fins al 14 o el 16 de novembre.

Per exemple, l'àrea de Museus i Monuments ha preparat el vídeo titulat "Una mirada als museus des de casa" amb l'objectiu que els ciutadans puguin entrar als museus de forma virtual.

Una altra iniciativa és la proposta "Històries de portes endins" que ofereix càpsules d'història interna dels museus a partir d'objectes, espais o altres històries.

Encara no hi ha data d'obertura, però, el que sí és clar és que s'hauran d'aplicar mesures de prevenció de forma coordinada, afirma la cap de l'àrea de museus, Marta Planas. 

La pandèmia ha afectat els museus d'arreu del món i marcarà un abans i un després en la gestió dels centres i sobretot en la rebuda de visitants.

Així ho consideren el director artístic i conservador del Museu Thyssen Andorra, Guillermo Cervera, i la directora de la Fundació Julià Reig, Maria Martí.

El lema d'enguany del Consell Internacional de Museus, del qual Andorra forma part des del 1986, és "Museus per a la igualtat: diversió i inclusió".

Des del Govern s'ha compartit el cartell en blanc i negre perquè la gent hi doni color i el comparteixi a les xarxes amb l'etiqueta #DiainternacionaldelsmuseusAND. I és que la interacció amb el públic és clau i per mantenir-la, el Museu Thyssen per exemple també ha organitzat xerrades i activitats en línia.

Informa: Laura Cugat
Imatges cedides per: Museus i Monuments d'Andorra
Imatges: Arxiu

34.204.176.125