MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

El director general d'RTVA compareix al Consell General per fer balanç de la gestió de l'ens

www.andorradifusio.ad

Ràdio i Televisió d'Andorra va ser la cadena generalista més vista el dia de l'esllavissada a la CG-1, la segona per la visita del copríncep francès, Emmanuel Macron, i s'ha situat en la sisena posició el que portem de mes. El director general d'RTVA, Xavier Mujal, ha fet públiques aquestes xifres durant la compareixença davant la comissió d'Economia al Consell.

Gràcies a Andorra Telecom i els descodificadors de fibra òptica, RTVA pot disposar per primer cop de dades fiables d'audiència i aquestes indiquen que va ser la cadena generalista més vista el dia de l'esllavissada o la segona durant la visita del Copríncep francès. El que portem de mes d'octubre ja s'ha situat en la sisena posició de més de 170 cadenes en la franja horària dels informatius.

Durant la compareixença del director general de RTVA, totes les forces polítiques s'han compromès a reforçar amb una dotació pressupostària la tasca de digitalització de l'arxiu audiovisual de la cadena. "Sempre hi havia hagut la voluntat tant del Consell General, com de l'anterior govern, de tirar-ho endavant", recorda Xavier Mujal. "Qüestions de prioritats a l'hora d'elaborar pressupostos, en un país on hi ha projectes que queden no aparcats, però postposats. Potser ara és el moment de tirar endavant amb aquest projecte, cosa que celebro", ha afegit.

No han faltat les crítiques i els partits de l'oposició han reclamat mecanismes de control per equilibrar els continguts que genera el Govern i les institucions amb els de les formacions que no estan al poder.

És el cas del president del grup socialdemòcrata, Pere López, qui explica que "hem demanat que potser cal establir alguns mecanismes correctors o algun tipus de controls interns a la radiotelevisió pública per tal d'assegurar la pluralitat que li pertoca".

La consellera general de Terceravia+Unió Laurediana, Carine Montaner, afegia que "s'ha de tenir cura de la informació que es dona i sobretot intentar posar en relleu la feina de cada grup parlamentari, que som els representants del poble".

Finalment també s'ha posat de relleu el treball que es fa des del web i que genera un flux important de visites. En aquest sentit la consellera de Terceravia ha suggerit que es facin visibles les visualitzacions que tenen les notícies i que s'hi permeti fer comentaris.

Informa: Ester Pons
Imatges: Anna Ginestà-Josep M. Garcia

3.218.67.1