MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Educació flexibilitza la contractació de docents per cobrir baixes durant la pandèmia de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

El consell de ministres ha aprovat la modificació de la llei d'ordenament del sistema educatiu andorrà amb l'objectiu de flexibilitzar la contractació de personal interí per cobrir baixes i minimitzar el temps d'absència de docents. El Govern també ha fet pública la convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana que es faran del 20 al 28 de novembre.

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat el Govern a prendre mesures sobre la falta de docents en algunes especialitats de segona ensenyança, batxillerat, formació professional i formació andorrana.

Amb l'objectiu de facilitar la contractació de personal interí per cobrir baixes, el consell de ministres ha aprovat l'avantprojecte de llei de modificació del text legislatiu relatiu a l'ordenament del sistema educatiu andorrà.

La normativa vigent determina que el docent destinat a aquest nivell educatiu, com a mínim, ha de posseir una titulació oficial de segon cicle i, una d'elles, ha de ser de l'àmbit de l'especialitat corresponent. El nou text flexibilitza les condicions de manera temporal. El ministre portaveu ha fet referència "a casos de baixes superiors a 15 dies en que no es puguin cobrir les places de docents pels canals habituals". Hi podran accedir persones que tinguin un primer cicle universitari en l'especialitat corresponent.

El Govern també ha aprovat el pla d'estudis del bàtxelor en llengua catalana de la Universitas Europaea IMF. Es tracta del segon pla d'estudis aprovat del centre, després que enguany es donés el vistiplau al bàtxelor en administració d'empreses. La voluntat és que els dos estudis comencin a oferir-se aquest curs.

D'altra banda, l'executiu ha fet pública la convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana de tots els nivells que tindran lloc entre el 20 i el 28 de novembre. Les inscripcions s'han de fer en línia al web de tràmits del 5 al 16 d'octubre i tenen un preu de 17,15 euros.

Roda de premsa completa posterior al consell de ministres amb l'actualització de les dades sanitàries:

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Fernando Montero-Arxiu RTVA

Informació relacionada

3.234.143.26