MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Els empresaris del sector turístic preveuen pèrdues d'entre un 10% i un 20% per la fallida de Thomas Cook

www.andorradifusio.ad

Arran de la fallida de l'agència de viatges més antiga del món, Thomas Cook, la inquietud dels empresaris del sector turístic d'Andorra és latent. L'hivern és a tocar i els empresaris consultats parlen de pèrdues d'entre un 10 i un 20% si el nínxol buit dels anglesos no s'omple.

Els propietaris de bars, restaurants i hotels de viles com Arinsal o parròquies com Canillo es mostren preocupats. Especulen que les seves pèrdues durant l'hivern, si no s'omple el buit deixat pel client anglès arran de la fallida de Thomas Cook, podrien arribar fins a un 20%. És el cas del propietari del restaurant La Pampa, Richard Argeli.

Des de la Unió Hotelera, el president Carles Ramos reconeix un cert neguit i xifra entre "un 10 i un 20% les places hoteleres de turistes anglesos". Diu que els establiments hauran d'apuntar a altres mercats, però "el problema és a quin es destinen".

Pel que fa a la restauració, a la zona d'Arinsal, la preocupació és més important que al sector de Canillo. Per definició, tot i alguns estereotips, l'anglès és un molt bon client, "perquè repeteix fins al darrer dia", diu Argeli.  Aquest argument el comparteix Carla Patroni, propietària del Pub Blót. Assegura que "fa molta despesa, deixa molta propina i torna, sempre".

El client nacional i els treballadors temporers són els principals clients dels locals nocturns de Canillo. Patroni vol esperar a l'evolució de la temporada i remarca que treballent molt "amb la gent del país i altres turistes".

Al poble de Canillo, la preocupació no és tan gran, ja que també es treballa molt amb els visitants francesos i espanyols durant l'hivern, l'estació en la qual molts establiments fan les caixes més importants de l'any, explica José Antonio Da Silva, propietari de Cal Solà.

La temporada d'esquí està a punt de començar i els empresaris esperen que si més no la neu sigui abundant. Aquesta bona innivació engrescaria els esquiadors de qualsevol nacionalitat.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: F.Montero-J.Seabra-A.Romagossa-D.Sala

 

3.219.167.194