MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Encamp celebra Sant Antoni amb 1.300 racions d'escudella

www.andorradifusio.ad

L'escudella de Sant Antoni a Encamp ha canviat aquest any d'ubicació i s'ha traslladat a la plaça dels Arínsols. Allà, s'han repartit fins a 1.300 racions d'una escudella, una part de les quals era apta per a celíacs. Moments abans del repartiment s'han celebrat els Encants de Sant Antoni, que han repartit prop de 1.800 euros.

Les cinc fogaines, quatre d'escudella i una de caldo, han començat a bullir a les 3 de la matinada. El temps, junt amb la qualitat de les viandes, és l'ingredient clau perquè els plats tinguin un gust exquisit. Als volts de les 11 del matí han començat a treballar la carn i les verdures i, una hora abans de començar a repartir les racions, és quan s'ha afegit a les olles l'arròs i la pasta. Amb tot, la feina ja va començar ahir.

El resultat han estat fins a 1.300 racions que han pogut gaudir totes aquelles persones que han desafiat el vent i les baixes temperatures. També aquelles persones amb intolerància al gluten, ja que per primera vegada s'han distribuït cinquanta racions aptes per a celíacs.

Després de la remodelació de les avingudes principals de la parròquia i a falta d'acabar d'enllestir-les, enguany el comú ha preferit organitzar l'acte a la plaça dels Arínsols, a l'espera de poder tornar a la plaça de Sant Miquel.

Alguns portaven la carmanyola, d'altres s'han menjat l'escudella en el típic plat de fang, aquest any il·lustrat amb la façana de l'església de Santa Eulàlia d'Encamp.

Abans del repartiment de l'escudella s'han dut a terme els tradicionals Encants de Sant Antoni, on s'han subhastat diferents tipus de peces de carn. La recaptació gairebé ha arribat als 1.800 euros, diners que es destinaran a obres benèfiques a través de la rectoria comunal.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Desirée Sala

3.234.250.24