MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Encamp tindrà un circuit verd urbà

www.andorradifusio.ad

En el marc de l'aposta per embellir la parròquia, que va començar amb la remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand, i dins el pla sectorial d'infraestructures verdes, Encamp projecta un circuit verd urbà que recorri tot el terme, segons ha explicat la cònsol major al programa La Rèplica.

L'objectiu és "fomentar que els ciutadans tinguin llocs per passejar, que puguin anar amb la família i amb els nens". Un altre aspecte important serà que "tothom hi tingui cabuda", per això es treballa en la inclusió de les persones amb mobilitat reduïda.

Una part important del projecte resseguirà el traçat del riu. Mas ha dit que es podria aprovar aquest any i no ha descartat, fins i tot, que puguin començar els treballs d'algun tram. La cònsol encampadana també ha defensat el paper de les administracions comunals per reactivar el teixit econòmic.

"Si les administracions públiques no tirem endavant projectes perquè les empreses tinguin feina i puguin preservar els llocs de treball, no sé qui ho farà", ha assegurat.

Davant la reforma del Prat Gran, Laura Mas ha assegurat que es treballa perquè Encamp no quedi mancada d'espais infantils. Ha explicat que s'ampliarà el de Sant Miquel, se'n farà un a la zona de Bellavista, un altre a l'aparcament de la Vena i un a les Bons. 

També ha parlat de l'habitatge. Reconeix que les promocions que hi ha a la parròquia són de venda, però no de lloguer. Creu que és important aportar pisos de lloguer de nova construcció al mercat i que això s'aconseguirà amb la rebaixa de la cessió econòmica. Amb tot, ha remarcat que "els preus no són més elevats que a altres parròquies".

Quant a les afectacions de la Covid-19, ha assenyalat que 400 empreses es van acollir a les ajudes de bonificació del 30% que va posar en marxa el comú i ha afirmat que es treballa en altre pla de xoc per ajudar a hotels i allotjaments turístics. Entèn que aquests establiments són els que més estan patint la situació a hores d'ara, sobretot al Pas de la Casa, on la situació "és una preocupació nacional".

Per últim, també ha fet referència a les trobades de joves que s'estan donant arran del país. Mas entén que "els joves porten molt de temps confinats i és complicat", però ha demanat que es compleixin les mesures sanitàries, com ara el fet d'evitar les aglomeracions, i que tinguin comportaments cívics.

Entrevista completa a la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, a La Rèplica:

Informa: Laura Massegú-Neus Toro
Locució: David Domingo

Informació relacionada

3.230.143.40