MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 21º

El Temps Darrera previsió

L'endeutament públic continua creixent i ja suposa més de 17.000 euros per habitant

www.andorradifusio.ad

L'endeutament públic continua creixent i assoleix xifres mai vistes. El deute del Govern, les entitats públiques fora del mercat, els comuns i el fons de la seguretat social es va situar en més de 1.366 milions. La necessitat de finançament extraordinari i urgent pels efectes de la Covid-19 n'és una de les causes. El deute suposa més de 17.000 euros per habitant.

La tendència de creixement es manté des de fa quatre anys. L'any passat es va tancar amb un endeutament de més de 1.366 milions d'euros, un 16,5% més respecte del 2020. Aquesta xifra suposa gairebé la meitat del producte interior brut. Un increment que continua motivat en gran part per la necessitat de finançament urgent per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

D'aquesta manera, el deute per habitant continua assolint xifres rècord. Es va enfilar als gairebé 17.200 euros, un 25% més respecte de la mitjana dels darrers 5 anys.

Estadística continua destacant que les emissions de deute públic permeten descentralitzar l'endeutament, augmentant el que no és de tipus bancari.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Sílvia Mestre