MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 32º

El Temps Darrera previsió

L'enginyer Jordi Llovera insisteix a fer teulades verdes per lluitar contra el canvi climàtic

A Andorra s'emet cinc vegades més CO2 del que absorbei

A Andorra s'emet cinc vegades més CO2 del que absorbeix el bosc, tot i que aquest representa el 90% del territori.

Segons el doctor enginyer Jordi Llovera "estem molt lluny de ser sostenibles", pel qual proposa fer cobertes planes amb vegetació, com jardins, horts, o si no es vol fer el manteniment, zones verdes salvatges. Per fer-ho cal modificar els plans d'urbanisme.

Al programa 'Els matins de la Nacional' ha explicat que ja s'ha parlat amb alguns comuns perquè en permetin la construcció i insisteix que seria convenient que tots els nous edificis apliquessin el criteri.

L'enginyer assegura que a l'estiu les lloses de les teulades van arribar a temperatures properes als 90 graus, mentre que la vegetació expulsa els infrarojos i manté una temperatura més baixa, també gràcies a la humitat. A més, afegeix, es tracta d'un aïllant natural molt més beneficiós que no pas altres tradicionals, sovint fets amb petroli, que tan sols la seva fabricació contamina molt.

Alhora considera les cobertes amb vegetació aporten beneficis pel que fa al nivell de vida, ja que crea un nou espai exterior als edificis útil per als veïns, així com millora el paisatge aeri d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Entrevista completa a l'enginyer Jordi Llovera:

Informa: Judith Sáez-Òscar Royo

 

Informació relacionada