MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Ens endinsem en la nova exposició del Thyssen Andorra "Allées et venues"

www.andorradifusio.ad

Són moltes les anades i vingudes i molts els camins que els pintors més reconeguts de la història han fet per immortalitzar paisatges i vivències que a partir d´aquest divendres es poden admirar al Museu Carmen Thyssen Andorra. Un viatge que ens porta fins al mateix bressol de la col·lecció, quatre segles enrere.

Qui li hauria de dir a Jan van Kessel que anys més tard la seva obra aniria a parar molt a prop des d´on va pintar ´La carrera de San Jerónimo i el Paseo del Prado amb seguici de carrosses´. Hem de fer un salt en el temps, però és en la confluència d´aquestes vies on actualment trobem el Museu Thyssen Bornemizsa.

I d´allà han sortit la resta d´obres de la col.lecció per dibuixar camins, alguns imaginaris com el que pinta Tobias Verhaecht a ´El paisatge muntanyós amb Venus i Adonis´.

Camins nevats que ens porten a Filadèlfia de Thomas Birch o anant cap a Versalles de la mà de Pissarro.

I caminant arribem als aiguamolls de Ruttebüll per on solia passejar Erich Nolde, la creu de terme que sovint passava Santiago Rusiñol per anar de Vilanova i la Geltrú a Sitges o a Martinica on Gauguin queda seduït per la bellesa de l´illa i els seus motius. ´Allées et venues´ és el màxim exponent de la nova exposició del Carmen Thyssen a Andorra. El conservador del museu, Guillermo Cervera, indica que la mostra significa "un anar i tornar en aquesta polivalència de la col·lecció Carmen Thyssen, també una anada i tornada de l'artista i el camí que tots hem dibuixat quan érem petits, així com la profunditat que genera el camí en l'obra d'art". Vol ser, per tant, una confluència entre la vessant tècnica, la romàntica i la històrica.

Vint-i-dues obres formen part d´aquesta mostra que es pot visitar des d'aquest divendres i es quedarà fins a mitjan setembre per fer el camí de tornada, esperant un nou destí.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot

3.231.220.225