MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 20º

El Temps Darrera previsió

Enseñat desmenteix l'AIVA i assegura que la taxa als vehicles contaminants serà com a molt d'hora el 2030

www.andorradifusio.ad

El president del grup parlamentari demòcrata ha desmentit les declaracions de Xavier Calvís sobre la futura taxa als vehicles de combustió. Carles Enseñat ha puntualitzat que aquesta taxa que es planteja és a llarg termini i no d'aplicació immediata.

Recorda que la Unió Europea ha acordat que la venda de vehicles dièsel, gasolina i fins i tot híbrids es prohibirà l'any 2040 i que el 2050 ja no podran circular. Per tant diu Andorra s'hi haurà d'adaptar.

Tot i no posar dates concretes Carles Enseñat diu que l'aplicació d'una taxa per la compra de vehicles que no siguin ecològics seria d'aplicació com a molt d'hora el 2030.

Ha recordat que el que fa la proposta de resolució entrada pels grups que donen suport al Govern és donar eines a l'executiu per aconseguir que el 2050 a Andorra l'emissió de monòxid de carboni sigui neutra.

El país se sumaria així al que vol aconseguir la Unió Europea en la reducció de gasos d'efecte hivernacle. La UE ja ha aprovat una resolució que prohibirà la venda de vehicles de combustió l'any 2040 i que el 2050 ja no puguin circular, fet que afectarà directament el país.

El president del grup parlamentari demòcrata ha afegit que el que ha presentat el seu grup, amb el liberal i el de Ciutadans Compromesos, és una proposta que dona les eines al Govern per arribar a reduir les emissions en molts àmbits, no només el de la mobilitat, i que està en fase de desenvolupament.

Informa: Anna Pifarré  
Locució: Gemma Rial

Informació relacionada