MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 21º

El Temps Darrera previsió

Entra en vigor la llei òmnibus de mesures urgents pel coronavirus i a partir de dijous es podrà decretar l'estat d'alarma

www.andorradifusio.ad

A partir de dijous el Govern ja podrà decretar l'estat d'alarma si ho creu necessari. Els Coprínceps ja han sancionat la llei i s'ha publicat al BOPA. També s'ha publicat la llei òmnibus de mesures urgents que entra immediatament en vigor.

La llei qualificada d'estats d'alarma i emergència ja ha estat sancionada pels Coprínceps, publicada al BOPA i serà efectiva a partir de dijous.

Això vol dir que si el Govern creu necessari decretar l'estat d'alarma per un empitjorament de la situació, ho podria fer i donaria més eines a la policia per fer complir el confinament a la població.

Recordem que l'estat d'alarma permet limitar el dret a la mobilitat de les persones i també el de la propietat privada.

D'altra banda, també s'ha publicat la llei de mesures excepcionals i urgents per l'estat d'emergència sanitària i ja ha entrat en vigor. Recordem que aquesta llei avala mesures com la de crèdits tous a les empreses, prohibeix la suspensió temporal del contracte de treball i estableix com ha de ser la corresponsabilitat entre empresaris i assalariats per recuperar les hores de treball que s'han perdut. L'objectiu és que tots els treballadors puguin mantenir el sou d'abans de la crisi de la Covid-19.

La llei també preveu exempcions en les cotitzacions de la CASS per a autònoms i ajudes perquè les empreses puguin fer front a les dels assalariats.

Tot i que la llei ja sigui vigent, la CASS informa en el seu web que les sol·licituds online per acollir-se a les mesures no estaran disponibles fins al 6 d'abril.

Informa: Ester Pons

Informació relacionada

18.208.132.33