MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

L'entrada de visitants des de França es podria permetre a partir de l'1 de juny

www.andorradifusio.ad

Tot i que a partir de l'1 de juny es pugui començar a permetre l'entrada de visitants francesos, l'escenari de certa normalitat pel que fa al retorn del turisme no es preveu fins juliol. Com que a l'abril no va entrar ningú sense causa justificada, això ha fet davallar un 34% l'entrada de visitants els primers quatre mesos de l'any.

Tot apunta que a partir de l'1 de juny es puguin deixar tornar a entrar visitants francesos.

Tot i això, que ajudaria a un retorn de clients d'aquell país al Pas de la Casa abans del que alguns preveien, els escenaris de reobertura de fronteres que es contemplaven atenent les recomanacions de la Comissió Europea no preveien un escenari d'una certa normalitat fins al juliol.

Davant la dificultat de treballar amb dates exactes d'obertura i en quines condicions l'Organització Mundial de Turisme preveu una recuperació abans del turisme domèstic que l'internacional, d'aquí que Andorra busqui aquest tractament per part de França, que ja ho ha acceptat, i Espanya, que resta a l'espera de concretar en quin moment podria aixecar les restriccions a la frontera.

L'Organització Mundial de Turisme estima una davallada entre un 20 i un 30% aquest 2020, sobretot en els països que reben més visitants amb avió. Com que Andorra hi arriben sobretot amb cotxe aquesta afectació es pot atenuar.

Estadística ha divulgat que a l'abril van accedir al país 26.404 vehicles, un 92% menys que l'abril del 2019. La nul·la entrada de turistes ha fet davallar un 34% l'entrada total de visitants en el conjunt dels primers quatre mesos de l'any.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Arxiu RTVA

Informació relacionada

3.230.143.40