MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 34º

El Temps Darrera previsió

L'equilibri entre sostenibilitat i desenvolupament econòmic, principal repte de la candidatura d'Ordino a reserva de la biosfera

www.andorradifusio.ad

Les limitacions que ser patrimoni de la biosfera de la Unesco poden tenir per al creixement econòmic d'Ordino és la principal preocupació dels enquestats en l'elaboració del projecte de la candidatura que s'haurà de presentar al setembre a Brussel·les.

La mostra s'ha realitzat a 60 persones que representen els sis sectors diferenciats a Ordino. Des del comú es té clar que el repte és trobar un equilibri i estar dins el paraigua de la Unesco pot ajudar a trobar-lo.

L'enginyer forestal Marc Font és l'assessor de la candidatura. Font afirma que no s'ha d'oblidar que s'ha parlat amb una mostra petita, però més del 90% dona suport i veu positiu ser declarat reserva de la biosfera. No obstant hi ha un sector preocupat per les limitacions que podran sorgir.

Algun pagès amb qui s'ha pogut parlar en el marc de l'enquesta considera que amb la reserva es podria trobar alternatives al cultiu del tabac i potenciar més aquest sector.

Un altre pagès com el Miquel Pujal veu en la via de la reserva de la biosfera l'alternativa lògica al que ja es va iniciar fa anys amb el Parc de Sorteny.

Al vespre del dia 21 al centre de congressos d'Ordino tindrà lloc la reunió amb tots els habitants d'Ordino i és tancarà la segona fase del projecte. Es realitzaran un seguit de tallers participatius amb totes les persones residents que vulguin participar-hi. A l'agost s'acabarà el dossier i al setembre es farà arribar a la Unesco.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Jordi Seabra

3.226.245.48