MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

15º / 28º

El Temps Darrera previsió

L'Escena Nacional impulsa una companyia per formar joves en arts escèniques

www.andorradifusio.ad

L'Escena Nacional (ENA) s'obre a la formació de talent jove amb la creació de la primera promoció de joves professionals i una companyia jove. A final de juny es faran les proves d'accés. En el futur la idea seria tenir una companyia nacional d'arts escèniques.

La directora artística de la Jove Companyia Nacional, Irina Robles, explica que la iniciativa sorgeix perquè "hi ha un buit de teatre fet per joves per a un públic jove" en l'oferta del país, que sí disposa de propostes per a infants i adults.

Irina Robles i Juanma Casero, l'altre director artístic, encapçalen la JOCAND un nou projecte amb el qual l'ENA surt del confinament. Una manera de promocionar el jove talent andorrà i professionalitzar el sector de les arts escèniques des de la base.

Per formar-ne part cal tenir una mínima formació i superar les proves que es faran a final de juny. Casero indica que la nova companyia "implica joves d'entre 16 i 21 anys vinculats a les arts escèniques, des d'actors directors o artistes amb interès en el disseny d'una posada en escena".

La iniciativa, idea original de l'Animal Escola de Teatre, és una primera pedra per a un projecte encara més ambiciós, una companyia nacional d'arts escèniques, com ja existeix a molts països, assegura un dels directors de l'Escena Nacional d'Andorra, Alfons Casal. 

Així l'ENA dona resposta a una nova era de les arts escèniques al país. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

18.204.55.168